Hoe het allemaal begon …

Geschiedenis

 

Met de trekker stro halen..


In 1980 is Warner van der Sluis begonnen met stro halen uit de polder. Hij kwam hiermee in aanraking door een vriend van de landbouwschool. Warner werd enthousiast en ging even later ook stro halen uit Groningen, waar het opgeslagen stond in een loods, zodat Warner de boeren het gehele jaar kon voorzien van stro. Dit deed hij vanuit de boerderij van zijn ouders aan de Schiphorsterweg 8. Hij was met zijn trekker 3 uur onderweg naar Groningen!

 

Toen de eerste vrachtwagen kwam..


In 1982 werd de eerste vrachtwagen aangeschaft, waarna hij vrij snel ook in o.a. Duitsland aan het werk ging en er ook hooi bij kwam om te vervoeren. Twee jaar later kwam er een tweede auto bij en is Warner samen met zijn broer Klaas de werkzaamheden gaan uitbreiden. Met deze tweede auto is er toen ook begonnen met het vervoeren van onder andere maïs, bierbostel en pulp.
In 1985 hebben de ouders van Warner een boerderij  gekocht aan de Schiphorsterweg 27 waar ook de mogelijkheid was voor opslag van agrarische producten en een jaar later kwam de eerste containerauto. Zo werd het bedrijf elk jaar langzaam aan uitgebreid met meer personeel en meer auto’s.

VDS Transport en LCM Expeditie..


In 2006 is Van der Sluis Transport begonnen met huifactiviteiten en is zich hiermee gaan richten op Scandinavië, voornamelijk Denemarken. Het bedrijf werd groter en groter, waardoor er in 2009 besloten is het bedrijf te splitsen in VDS Transport (losgestort) en LCM Expeditie (huiftransport).
Door het overlijden van zijn vader is Warner samen met zijn vrouw Jeannet zelf aan de Schiphorsterweg komen te wonen en in 2012 werd het gehele bedrijfspand gemoderniseerd en uitgebreid.

 

 

 

Nieuw bedrijfspand en hoe het nu is..


In 2015 werd er grond gekocht in Rogat en begin 2017 zijn beide bedrijven verhuisd naar de Verlengde Industrieweg in Rogat. Het bedrijf bestaat ondertussen uit zo’n 12 kantoormedewerkers, 85 chauffeurs, 65 vrachtwagens en een eigen werkplaats met 2 medewerkers voor reparatie en onderhoud van het wagenpark. Ondertussen is ook zoon Niels werkzaam op kantoor.
Warner woont nog steeds aan de Schiphorsterweg 27 en heeft de oude opslagplaats omgebouwd tot paardenstallen en manege, waar hij een fokkerij en springstal heeft, genaamd VDS Horses. Samen met zijn dochter Manon deelt hij de passie voor paarden en in de vrije uurtjes is hij vaak bij de paarden te vinden.

Warner zijn 2 grote passies 


VAN DER SLUIS HANDEL & TRANSPORT B.V.

Verlengde Industrieweg 2-4
7949 AR Rogat (Meppel) (NL)

BTW nr: NL812123487B01

Vervoersvoorwaarden

© 2020 - Van der Sluis Handel & Transport B.V.